Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“De nonchalance moet eruit”

City Piratescoach Yves Van Heurck.“Acht tegengoals in twee wedstrijden is te veel.” Foto: koen fasseur

“De nonchalance moet eruit”

Voetbal3de amateurklasse BBetekom - CITY PIRATES (zaterdag 19.30u) - Coach Yves Van Heurck beseft dat tweede periode veel beter moet

City Pirates incasseerde de voorbije twee weken acht tegengoals en sloot de eerste periode af op een bedroevende tiende plaats. Met de wedstrijd in Betekom openen de nog steeds ambitieuze Merksemnaren de tweede periode en daarin moet het uiteraard een pak beter. Dat beseft ook City Piratescoach Yves Van Heurck.

“Gelukkig wordt er gewerkt met periodes, zo kunnen we eigenlijk met een propere lei starten”, zegt Van Heurck. “Maar we zullen het wel een stuk beter moeten doen. We moeten vooral wat meer plezier gaan beleven. Met die dertien punten tot op heden zijn we gebuisd, hé. Kwaliteit is er genoeg, maar dat alleen volstaat niet in deze reeks. Dat is in de eerste periode voldoende bewezen.”

City Pirates gaat zaterdagavond op bezoek bij Betekom, veertiende in het klassement met amper zeven punten.

“Daar liggen zeker mogelijkheden voor ons, wat ook geldt voor de wedstrijd tegen RC Mechelen van een week later. Nee, City Pirates moet voor zes op zes gaan. Het is van moeten. Maar dit is een reeks met veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. We zullen hard moeten werken en vooral nederig moeten zijn. We mogen niet denken dat we een ploeg zijn die zomaar iedereen van het kastje naar de muur kan spelen. Sommigen binnen de club overschatten de ploeg. Dat mag niet. Wij zijn geen titelkandidaat, maar als we de juiste mentaliteit, grinta en overgave tonen, kunnen we veel”, aldus Van Heurck.

Eén ding is zeker: na de recente één op negen Sterrebeek, Turnhout en Wellen en de vele tegendoelpunten die werden geslikt, moet het beter.

“Acht tegengoals slikken in twee wedstrijden is te veel, al had dat ook te maken met de risico’s die we namen na een achterstand. De les die we in de eerste periode hebben geleerd, is dat we ervoor moeten zorgen dat we meer op voorsprong komen. Kansen hebben we genoeg gehad, maar de efficiëntie ontbrak te vaak. Zelfs met talenten als Dermaut, Nesen of Daas in de ploeg.”

“En nog iets: de nonchalance moet eruit en de beleving moet groter worden. Bij andere ploegen zie ik spelers met een body al Jerommeke over het veld razen die soms in de duels bal en man meegraaien.”

Vraag is of de spelers de ambities van de club dit seizoen nog kunnen waarmaken.

“Ik ga daar alvast mijn best voor doen en ik hoop de spelers ook. Druk voel ik niet. Maar ik heb het bestuur gezegd dat als ik de handdoek moet gooien, ik dat zal doen. Dat is dus niet aan de orde. Ik snak wel naar een comfortabeler gevoel, al weet ik nu al dat de tweede periode geen cadeau wordt. Zeker niet als je ziet dat we zes keer uit en vier keer thuis spelen.”