Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Alles mag, niets moet”

Voetbal4de provinciale b - Jens Van AckerOelegem

Jens Van Acker maakt met Oelegem vol vertrouwen de korte verplaatsing naar Massenhoven. “We gaan voluit voor een vierde zege op rij”, stelt de middenvelder.

Van Acker pendelde vorig seizoen tussen basis en bank, maar werkte zich nu op tot vaste waarde. “Vorig seizoen grepen we nipt naast het eindrondeticket”, aldus Van Acker. “Daarom werd er in elke linie verjongd. De puzzelstukjes vallen prima in elkaar, we wonnen zeven van onze elf matchen. Dat is een fraai rapport. We speelden gelijk bij het derde geklasseerde Hove en verloren van de twee titelkandidaten Pulle en Mortsel OG. Tegen Ternesse B gooiden we dan dure punten weg. Dat was de enige match waarin we niet scoorden.”

De sterkte van Oelegem zit volgens Van Acker in het collectief. “De spelers kennen elkaar al lang en onze invallers zijn van een evenwaardig niveau als de basisspelers. We zitten in de winningmood en gaan op Massenhoven voluit voor een vierde zege op rij. Alles mag, maar niets moet is de leuze van de club. Daarom komen we zonder druk aan de aftrap. Ik startte al in elke match in de basis, dat maakt het natuurlijk leuk voor mij.”