Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Nu eerst de rust en het vertrouwen herstellen”

Voetbal4de provinciale A - Johan Van Eyndhoven Nieuwe coach van Alberta Schilde

Alberta Schilde heeft er een bewogen week opzitten. Na de 0-10 nederlaag tegen Putte was de situatie voor trainer Yve Neeckx naar eigen zeggen onhoudbaar geworden. Dinsdag schoof de club Johan Van Eyndhoven naar voren als de nieuwe sportieve baas.

“Yve heeft de afgelopen jaren goed werk geleverd”, reageert voorzitter Dave Jacobs. “Helaas is een trainer soms te veel clubman. Voor de eerste ploeg kan een nieuwe wind geen kwaad. Wat ons betreft, is dit geen afscheid van Yve Neeckx. Daarvoor zijn zijn verdiensten te groot. We hopen hem in de toekomst een andere sportieve uitdaging te geven.”

Neeckx’ opvolger werd al snel in eigen rangen gevonden. Afgelopen dinsdag werd techniektrainer Johan Van Eyndhoven als nieuwe T1 voorgesteld.

“Voor mij is dit een bijzondere situatie”, zegt Van Eyndhoven. “Ik heb al eerder ploegen getraind in de hoogste afdeling bij de vriendenclubs, maar nog niet op dit niveau. Een ploeg zonder punten overnemen, is niet vanzelfsprekend, dat besef ik. En direct moeten debuteren tegen Westmalle is ook geen cadeau. Maar ik wil er het beste van maken. Ik ben honderd procent gemotiveerd. Anders zou ik de uitdaging niet zijn aangegaan. We moeten nu eerst de rust en het vertrouwen herstellen.”