Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We mogen in Walem vooral niet verliezen”

Voetbal3de provinciale b - Johan DarconAartselaar

Vijf punten bedraagt de kloof tussen Aartselaar en leider Walem. Johan Darcon, terug uit blessure, en co krijgen dit weekend op bezoek bij de ongeslagen koploper de kans om dat gat te verkleinen.

“We mogen vooral niet verliezen. Anders wordt de kloof acht punten en wordt het nog moeilijk om dat gat dicht te rijden”, zegt Darcon.

“Vorig seizoen had Walem al een degelijke kern en die werd dit jaar met nog enkele spelers versterkt. De resultaten spreken voor zich, ze verloren nog geen enkele keer. Al moeten we daar niet te veel rekening mee houden, wij moeten vooral naar onszelf kijken.”

Eindronde

“Ik herinner me dat we vorig seizoen pas rond deze tijd op dreef kwamen en nadien een mooie inhaalbeweging maakten. Dit seizoen zijn we veel beter gestart en hebben we toch al mooi 22 punten op zak. Als we het evengoed doen als vorig seizoen en die sterke reeks aanhouden, moeten we in staat zijn om een eindrondeticket te halen. Of er meer inzit, moeten we nog afwachten. We verloren tot hiertoe één wedstrijd, onterecht van BO Beerzel. Nadien gaven we enkele domme punten prijs, zodat we al vier keer gelijk speelden. Over een heel seizoen bekeken zal dat wel in zijn plooi vallen. Het wordt nu in eerste instantie zaak om zondag niet te verliezen, dan zitten we aardig op schema.”