Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Het zat  gewoon allemaal wat tegen”

Joren Thys: “Ik had een mindere dag. Ik,kon wel een basistempo aanhouden, maar versnellingen plaatsen lukte niet.” Foto: NBEN

“Het zat gewoon allemaal wat tegen”

VeldrijdenSoudal jaarmarktcross in Niel Juniores - Itegemnaar Joren Thys kent mindere dag op zijn nochtans uitverkoren parcours

Geen streekrenner te bespeuren in de voorste rangen tijdens de verschillende categorieën van de Soudal Jaarmarktcross in Niel. Joren Thys trok zich als vijftiende bij de juniores nog het best uit de slag. Hoewel, blij was hij zeker niet. “Het zat gewoon allemaal wat tegen”, sakkerde Thys.

Joren Thys start morgen in Gavere maar dat was voor de jonge Itegemnaar geen reden om gisteren weg te blijven in Niel.

“Twee crossen op drie dagen is zwaar, maar Niel spreekt mij enorm aan. Ik vind dat een geweldig parcours. Vorig jaar bij de nieuwelingen werd ik er vijfde”, vertelt de jongste aanwinst van Kalas Cycling Team ’99.

Toch boden die argumenten dit keer geen garantie op een goed resultaat.

“Die vijftiende plaats is niet wat ik hiervan had verwacht”, aldus Joren. “Maar het was zo’n dag waarop niets lukte. De benen waren niet goed. Ik kon wel een basistempo aanhouden, maar versnellingen plaatsen lukte niet. Mijn techniek liet mij ook in de steek. Zo maakte ik op de schuine hellingen meer schuivers dan me lief was. Op die manier kon ik niet opschuiven en bleef ik hangen op die vijftiende plaats die ik van bij het begin had ingenomen.”

Deze mindere prestatie doet Thys gelukkig niet twijfelen aan zichzelf.

“Een mindere dag kan al eens voorkomen”, relativeert hij. “Al bij al heb ik de overstap naar de juniores goed verteerd. De tijd komt dat ik ook wat betere uitslagen kan najagen.”

Dat zijn team straks ook nauw gaat samenwerken met Telenet Fidea wakkert zijn ambitie aan.

“Dat biedt de mogelijkheid om door te groeien naar de beloften en dat is toch mijn bedoeling”, stelt Joren Thys tot slot.