Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal2de provinciale AKontich - Bevel (zaterdag 20.00u)

Philip De Winter panikeert niet ondanks laatste plaats: “Met deze ploeg kunnen we niet zakken”

Voor het seizoen begon, waren de verwachtingen hooggespannen bij Bevel, maar na elf speeldagen ziet de situatie er helemaal anders uit. Bevel staat laatste, verzamelde door vier gelijke spelen amper vier punten en is de enige ploeg die nog niet heeft gewonnen. Dat is zeker niet wat doelman Philip De Winter ervan had verwacht, maar hij panikeert niet.

givl

“Ik moet toegeven dat er dinsdag voor, tijdens en na de training een rare sfeer hing”, vertelt De Winter. “We stonden na het weekend, waarin we zelf vrij waren, nu echt laatste en dat maakt een mens niet gelukkig. Ik voetbal al van mijn vier jaar, maar nog nooit stond ik laatste. Nu wel en dat is toch even slikken.”

De Winter ziet niet echt een reden waarom Bevel op die laatste plaats verzeild is geraakt. “Alle clichés kloppen, want als je laatste staat, zit alles tegen. Vorig seizoen was goed en toen zat alles mee. Nu gaat een bal net niet binnen, vorig jaar wel. Of de tegenstrever krijgt een halve kans en die zit. Het is ook niet dat we weggespeeld worden, met 21 tegendoelpunten zitten we in de middenmoot. Maar met slechts acht gescoorde doelpunten zijn we aanvallend de slechtste leerling van de klas. Er zijn al enkele doelpunten onterecht afgekeurd en er werden enkele strafschoppen niet toegekend, maar dat is het lot als je onderaan staat. Tegen Wavria bijvoorbeeld ging een schot binnenkant paal er terug uit. Als die bal erin gaat, winnen we die match.”

Ondanks de laatste plaats panikeert De Winter niet. “Met deze ploeg kunnen we niet degraderen, echt niet. We hebben de beste ploeg van de laatste jaren, maar om een of andere reden draait het nog niet. Maar panikeren mogen we zeker niet doen. Als we eens twee weken achter elkaar winnen, zijn we misschien vertrokken en is die negatieve spiraal doorbroken. Over een topvijfplaats spreek ik nu niet meer, dat is een beetje belachelijk in deze omstandigheden. Maar dat we nog heel wat plaatsen in het klassement zullen klimmen, daar ben ik heel zeker van.”