Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Tom Peeters speelt laatste match voor winterstop: “Dit hebben we eerder zo overeengekomen”

Voetbal1ste provincialeFC Oppuurs - Lyra (zaterdag 19.30u)

FC Oppuurs en Lyra strijden vanavond tegen elkaar met de vijfde plaats als inzet. Thuisspeler Tom Peeters rekent op winst in zijn laatste match voor de winterstop. “Deze onderbreking werd bij mijn contractverlenging zo overeengekomen”, zegt Peeters.

Tom Peeters neemt vanavond tegen Lyra afscheid. Voorlopig althans.

“Ik ga er voor een zestal weken tussenuit om een reis te maken”, licht de Oppuurse middenvelder zijn plannen toe. “Iedereen bij Oppuurs is hier al langer vanop de hoogte. Ik maakte mijn voornemen om van half november tot de winterstop een pauze in te lassen bekend bij de contractbesprekingen. Het was voor trainer Kurt Heremans geen probleem.”

Het ligt voor de hand dat Tom er vanavond voor een laatste keer in dit kalenderjaar zijn beste beentje voor wil zetten. Ook al krijgt groen-zwart met Lyra een te duchten tegenstrever voorgeschoteld.

“Ik ken die ploeg van haar noch pluim. Ook de namen van de spelers doen bij mij geen belletje rinkelen”, aldus Peeters. “Maar Lyra kan pronken met cijfers die voor zich spreken. De Lierenaars zijn ondertussen al zes weken ongeslagen. Van hun vijf uitwedstrijden wonnen ze er twee. De andere uitmatchen eindigden op een gelijkspel. Dan weet je welk vlees je in de kuip hebt.”

Toch telt Oppuurs in de stand nog een puntje meer dan de tegenstrever van vanavond. Het verbaast Tom Peeters niet. “Met alle respect voor de jongens die vertrokken en waarvan de meesten bij Oppuurs een lange staat van verdienste hadden, maar de nieuwkomers brachten ons nog wat extra kwaliteit bij. Dat gekoppeld aan dat jaartje ervaring dat de anderen inmiddels in eerste provinciale konden opdoen, heeft tot op heden tot mooie resultaten geleid. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken. Zo’n thuiswedstrijd bij kunstlicht ligt ons alvast, want dan is er duidelijk meer beleving en sfeer.”