Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik voel me hier als een vis in het water”

Mario Michiels. Foto: TOM GOYVAERTS

“Ik voel me hier als een vis in het water”

Voetbal3de amateurklasse B RC Mechelen - Sterrebeek (zat. 20.00u) - Trainer Mario Michiels heeft het echt naar zijn zin bij RC Mechelen

RC Mechelen staat op de laatste plaats, maar van een droeve stemming is allerminst sprake in het Oscar Van Kesbeeckstadion. En ook absoluut geen gelatenheid bij de nieuwe coach Mario Michiels. Hij is nu een zestal weken aan de slag. Een viertal indrukken.

1. Slotfase tegen Diegem

“Ik weet niet wat er vorige week de laatste acht minuten is misgelopen. Gewoon alles liep toen verkeerd. Er werden geen duels meer gewonnen, mijn spelers liepen uit positie. Toch was het tachtig minuten lang veruit de beste match sinds ik hier coach ben. We speelden echt goed, we stonden 1-2 voor en toch liep het nog helemaal verkeerd.”

2. De groep

“Ik heb een fantastische groep met jongens die allemaal willen. Ik voel me als een vis in het water in mijn huidige job. Dat klinkt als een contradictie, zeker gezien ons klassement. Veel trainers benijden me niet met die laatste plaats. Maar ik denk er helemaal anders over. Ik voel dat het één van de weken echt gaat gebeuren. Daar doen we te goed ons best voor.”

3. Het bestuur

“Zij voeren uit wat ik hen vraag, rekening houdend met de middelen die er zijn. Het bestuur doet echt zijn best om oplossingen te zoeken. Op dat vlak ervaar ik alleen maar medewerking. Ik besef dat de financiële ruimte klein is.”

4. Sterrebeek

“Voor mij is dit zeker niet de match van de waarheid. Ik verbaas me er trouwens over dat Sterrebeek onderaan staat. Vorig seizoen speelde het nog de eindronde om te promoveren. Het versterkte zich in het tussenseizoen en dan dit. Dat verrast me. Nee, we mogen niet alle druk op deze match leggen. Dat zou een fout signaal zijn. Er komen nog veel matchen. Natuurlijk hoop ik dat we gaan winnen, maar ik besef dat Sterrebeek misschien wel ferm onder zijn waarde staat.”