Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

voetbal3de amateurklasse bNijlen - Houtvenne (zaterdag 19.30u)

Willem Brouwers sliep slecht van gemiste strafschop tegen Turnhout: “We mogen niet helemaal wegzakken”

Vorige week leed Nijlen tegen Turnhout zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen, waardoor de ploeg naar de derde plaats wegzakte. Op zich geen ramp, maar Willem Brouwers hoopt toch dat Nijlen niet te ver terugvalt. Winst tegen Houtvenne zou dan ook welgekomen zijn.

“Na twee pijnlijke nederlagen zouden we tegen Houtvenne weer met een overwinning moeten aanknopen”, aldus Brouwers. “We spelen thuis en zouden onze supporters nog eens een plezier moeten doen. Iedereen is na de nederlaag van vorige week heel gemotiveerd om revanche te nemen.”

Brouwers miste vorige week tegen Turnhout (1-2 verlies, red.) een strafschop, toen het nog 0-0 stond en had zo de match een andere kant kunnen opsturen.

“Ik weet het”, zucht hij. “Ik heb zondag en maandag niet goed geslapen. Die strafschop spookte nog door mijn hoofd. Als ik die had binnen getrapt, waren we waarschijnlijk gaan rusten met een 1-0 voorsprong en had de tweede helft er heel anders uitgezien. Maar zulke missers gebeuren nu eenmaal. Daar valt ook niet veel aan te veranderen. Het was vooral jammer dat we die match nog onnodig en onverdiend verloren. Dan blijft zo’n misser langer door je hoofd spoken.”

Door de nul op zes staat Nijlen nu derde met een heel peloton kort achter zich.

“De derde plaats blijft natuurlijk goed, maar we winnen best tegen Houtvenne, want de achtervolgers staan niet zo ver meer. Onze ambitie voor het seizoen was om niet in degradatiegevaar te komen. We doen het dus boven verwachting goed. Maar het zou jammer zijn om op enkele weken tijd helemaal weg te zakken. Dat mag niet gebeuren. Onze mentaliteit en ons spel waren in die verloren matchen zeker niet slecht, de kentering kan dus snel komen.”