Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Tijd dat we ons herpakken”

Miguel Mees met de tackle op Rodrigue Williot van Grimbergen eerder dit seizoen. Mees hoopt dat de Steenbakkers snel weer met de zege aanknopen Foto: waS

“Tijd dat we ons herpakken”

Voetbal2de amateurklasse brupel boom - bocholt (zondag 15.00u) - Miguel Mees voelt zich goed in Boom, maar baalt om de één op negen

Rupel Boom kende de voorbije weken een dipje. De Steenbakkers pakten slechts één op negen tegen Tienen, Grimbergen en Berchem en moeten nu met achtereenvolgens Bocholt en Thes Sport tegen twee toppers aan de bak.

“Volgens onze coach Urbain Spaenhoven zijn Bocholt en Thes de meest complete ploegen van de reeks”, aldus Miguel Mees. “Het worden dus sowieso twee lastige wedstrijden. Maar we moeten terug punten beginnen te pakken. Een één op vijftien is wat mij betreft geen optie. Dat zou onze goeie start helemaal tenietdoen. Gelukkig is niet alles negatief. Ik vond ons niet eens zo slecht spelen de voorbije weken. Maar als je twee keer in de laatste minuut nog punten uit handen geeft, is dat wel zuur.”

Voor jou persoonlijk lijkt alles vlot te verlopen.

Miguel Mees: “Ik mag zeker niet klagen. Tot op heden heb ik alles gespeeld. Dat was ook het opzet. Ik ben naar Boom gekomen om zo veel mogelijk speelminuten te pakken. Ik had voor mezelf uitgemaakt dat ik bij de beloften weinig tot niks kon bijleren. Ik wilde matchen met inzet spelen.”

Je traint ook nog altijd mee bij de A-kern van KV Mechelen.

“Klopt. Dinsdag, woensdag en donderdag sluit ik gewoon aan bij de groep en doe ik alles mee. Dat was al zo onder Jankovic en ook nu bij Ferrera is dat het geval. Zo kunnen ze zelf zien of ik progressie maak. Tijdens de winterstop gaan we dan bekijken of ik ook in de terugronde bij Rupel Boom zal spelen. In principe kan KV Mechelen me terugroepen als daar nood aan is. Ik heb nog geen signalen gekregen in die richting, dus ik ga er eigenlijk al vanuit dat ik het seizoen hier volmaak. Dat vind ik absoluut niet erg, we hebben een aangename groep en een sterke ploeg.”