Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Voetbal2de amateurklasse bFC DUFFEL - CAPPELLEN (zondag 14.30u)

Niels Martin: “Ik wil mijn ware aard tonen”

Nadat het een hele week heeft kunnen teren op een broodnodige en deugddoende thuiszege tegen Overijse is FC Duffel zondag al opnieuw actief tegen Cappellen.

kugu

Meest opmerkelijke figuur vorig weekend was ongetwijfeld Niels Martin. Wekenlang al is de flankspeler op de sukkel, maar tegen alle verwachtingen in verscheen hij tegen Tempo Overijse aan de aftrap. “Ik schakelde vorige week donderdag over op accupunctuur en dat zorgde voor een aanzienlijke verbetering. In die mate dat ik zaterdag volledig kon trainen en één dag later in de basis stond. Dat was ook voor mij een complete verrassing. Op de eerste speeldag liep ik bij Thes Sport een blessure op en die is me altijd blijven achtervolgen. Ik bleef verder spelen, maar ideaal was dat uiteraard niet. Ik hoop snel weer pijnvrij te kunnen voetballen en mijn ware aard te tonen in Duffel. Door die blessure lukte dat nog niet.”

Martin zag FC Duffel na twee opeenvolgende nederlagen wel opnieuw een zege pakken. Daarmee zijn de Duffelaars goed op weg naar de beoogde 4 op 6 uit het tweeluik Overijse-Cappellen. “Die zege was nodig om niet al te fel af te glijden en het vertrouwen en de rust te bewaren”, beseft Martin. “Maar we moeten toch op onze hoede blijven. Met Cappellen treffen we een tegenstander die over heel wat kwaliteit beschikt. Ik ken er flink wat spelers en ik verwachtte hen in de subtop. Ze hebben blijkbaar de nodige problemen, maar het is een team dat in staat is om te ontploffen. Hopelijk gebeurt dat zondag niet in Duffel.”