Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal 3de amateurklasse A E. Wervik - Mariekerke (zat. 18.00U)

Wesley Geuens: “Eerste opdracht is de nul houden”

Mariekerke trekt zaterdag naar Wervik. Op papier een haalbare kaart, maar dan moet Mariekerke net als vorige week extra aandacht hebben voor de organisatie en het tactische plan.

pp

Vorige week pakte Mariekerke een punt op Wolvertem. Belangrijkste troef daar was de organisatie en het tactische plan. Dat moet tegen Wervik, een week na de trainerswissel, nog beter lukken. Bovendien hebben de West-Vlamingen dit jaar nog niet veel potten gebroken.

“We moeten proberen als een stevig blok en vanuit een goede organisatie de drie punten te pakken. We moeten er alles aan doen om nog eens te winnen, want dat is toch al een maand geleden”, zegt Wesley Geuens. “We hebben deze week anders getraind dan daarvoor. Er ging veel aandacht naar de tactiek. Er werd ook pittig getraind, maar mijn ervaring in het voetbal leert me dat dat altijd zo is na een trainerswissel.”

“Ik kan de ploegen in deze reeks moeilijk inschatten. Ik weet niet of iedereen van iedereen kan winnen, maar de afgelopen wedstrijden bleken de duels wel belangrijk. Daar moeten we volwassener mee omgaan. We zijn nogal geneigd om zeer offensief te voetballen omdat we aanvallend heel veel kwaliteit hebben, maar onze eerste bekommernis moet zijn om de nul te houden. Ik maak me sterk dat we elke wedstrijd zullen scoren of voldoende kansen zullen hebben.”