© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

1 / 6

Uitbaters Vin d’Où zoeken topproducten tijdens vakantie

Restaurant Vin d’Où kreeg pas een 15 van Gault&Millau. “Maar de passie en de liefde voor het beroep blijven even groot als ervoor”, zegt chef-kok Tom Fluit, die graag een extra kilometer aflegt op zoek naar de betere ingrediënten.

Johan Van Baelen

Restaurant Vin d’Où op de hoek van de Terlinckstraat en de Sint-Hubertusstraat in Berchem klom maandag tot vijftien in de restaurantgids. “Fijn dat men apprecieert wat we doen”, zegt gastvrouw Ilse De Backker.

“We halen het beste uit onszelf in een keuken waarin je de producten wil laten spreken”, aldus chef-kok Tom Fluit. “Het is eerder de keuken van weleer. Het is fijn dat een gids dat toch nog waardeert.”

Bergkoeien

Om die productkeuken uit te bouwen, zoeken hij en zijn echtgenote Ilse tijdens hun vakanties naar steeds betere producten, gaande van bloem over olie tot vlees. “We trekken graag rond in Italië. Daar vonden we bijvoorbeeld de runderen waarmee we werken, beestjes die zes maanden lang grazen op weiden die 1.800 tot 2.300 meter hoog liggen. De brok natuur waarin zij opgroeien, is uniek en dat proef je.”

“We willen eigenlijk vooral verrassen in de eenvoud. Het belangrijkste daarbij is dat het eten smaakt, want daar worden mensen goed gezind van. Ik zie mensen soms ‘opgedraaid’ binnenkomen. Als ze aan het eind dat potje puree uitkrabben, dan weet ik dat ze tot rust zijn gekomen.”

www.vindou.be

Lees meer in Gazet van Antwerpen van zaterdag

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio