© BELGA

Fabian Cancellara presenteert afscheidsboek

In het Crown Plaza Hotel in Antwerpen is donderdagmiddag het officiële afscheidsboek van Fabian Cancellara voorgesteld, een wereldpremière, want pas op 18 november in Zurich en in december in Londen wordt de Duitse en Engelstalige versie aan het publiek gepresenteerd.

Het boek werd geschreven door wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh van Het Nieuwsblad en gepubliceerd door uitgeverij Kannibaal. Het idee kreeg vorm na een meeting tussen E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem van dit jaar tussen Cancellara en de uitgeverij en auteur, en de voorbije maanden werd hard gewerkt om het eindresultaat te presenteren.

Orgelpunt

“Er is al ooit eens een boek over mij geschreven”, aldus Cancellara, “een boek waar ik ook uitgebreid aan heb meegewerkt. Ik wist dat een boek veel tijd van je vergt, het betrokkenheid vraagt, maar ik voelde me meteen goed bij het idee, bij de uitgeverij en de auteur en dus werd de deal snel geklonken om mijn afscheidsboek in Vlaanderen te laten uitgeven, een boek voor al mijn supporters.”

Het boek is gebaseerd op urenlange interviews met Cancellara en belicht diens carrière en leven door de ogen van ‘Spartacus’ zelf en heeft ook aandacht voor zijn bestaan als echtgenoot en vader. Voorts omvat het tientallen nooit eerder gepubliceerde beelden, vanaf zijn jeugd tot en met zijn laatste seizoen waar zijn gouden medaille in Rio 2016 het orgelpunt van zijn carrière vormt.

Afscheid in het Kuipke

Het boek werd gerealiseerd door Uitgeverij Kannibaal en verschijnt wereldwijd. Op 18 november wordt de Duitse editie van het boek voorgesteld in Zwitserland bij Werd&Weber Verlag en eind dit jaar de Engelse editie bij Bloomsbury in Londen. Tegelijk werd ook de exclusieve Limited ‘Spartacus’ Edition gepresenteerd, een uitgave op 175 exemplaren.

Cancellara verblijft nog enkele dagen in België. Hij signeert zijn boek donderdagnamiddag tussen 15 en 16u30 en vrijdag 11 november tussen 11u30 en 12u30 op de Boekenbeurs. Zaterdag volgt dan zijn uitverkochte afscheidsshow in het Gentse Kuipke.

Vastgoed

Jobs in de regio