© RR

BAANBREKERS. Deze bedrijven zetten knappe koppen aan het werk

Nieuwigheden bedenken om ons leven aangenamer maken. Dat is innovatie en daarvoor hebben we baanbrekers nodig. Knappe koppen die drones programmeren, de wereld bekijken vanuit de ruimte, nieuwe medicijnen ontwikkelen en op een andere manier energie opwekken. Je vindt ze niet alleen in Japan of Amerika. Ook in de provincie Antwerpen zijn ze naarstig aan het werk. Wij stellen de knappe koppen aan u voor tijdens onze reeks Baanbrekers in Gazet van Antwerpen.

Bieke Lathouwers

Met innovatie werken we aan de toekomst. Onze regio speelt hierin een echte voortrekkersrol. In Turnhout is er de Open Manufacturing Campus die specifiek mikt op innoverende bedrijven, de Hogeschool Thomas More laat zich op dat vlak ook van haar beste kant zien en Biocartis uit Mechelen haalde het wereldnieuws met zijn snelle ebolatest. Innovatie is zeker niet altijd een ver-van-mijn-bed-show. Kreukelpalen plaatsen om onze wegen veiliger te maken, graszoden die het makkelijk maken om onze tuin aan te leggen of speelkaarten drukken die meegaan met hun tijd, daar kunnen we ons allemaal wel iets bij voorstellen.

Gazet van Antwerpen laat je kennismaken met de baanbrekers van vandaag. Vanaf 12 november in de editie Kempen en Mechelen van Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Baanbrekers

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio