© RR

Deze beroemdheden verhuizen als Trump wint

Om de vier jaar dreigen velen onder hen om te verhuizen als hun kandidaat het niet tot president schopt. Met het angstbeeld van een president als Trump voor ogen, is het aantal Amerikanen dat het land zegt het land te zullen verlaten toch nog net iets talkrijker. Onder hen ook enkele beroemdheden.

JoRo

CHER

Cher, de 70-jarige zangeres van hits als ‘I got you babe’ en ‘Believe’, is niet bepaald een fan van Donald Trump. De Amerikaanse van Armeense origine laat daar weinig twijfel over bestaan en lijkt zelfs vluchten naar buurland Canada niet voldoende te vinden. “Als hij verkozen wordt, dan verhuis ik naar Jupiter”, verklaarde ze vorig jaar in een tweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

BRYAN CRANSTON

Voor Bryan Cranston, de hoofdrolspeler uit de hitserie Breaking Bad, lijkt een verhuis net over de grens wel te volstaan. Tijdens een interview voor een podcast verklaarde Cranston dat hij naar Vancouver in Canada, nabij de grens met het noordwesten van de Verenigde Staten zou verhuizen als Trump verkozen zou worden tot president. “Ik zou zeker verhuizen”, verklaarde hij. “Ik kan het me nog steeds niet voorstellen dat het werkelijkheid kan worden. Ik hoop bij God van niet.”

AMY SCHUMER

De Amerikaanse comedienne, bekend van onder meer Comedy Central en de film Trainwreck, overweegt een verhuis naar Spanje, mocht Hillary Clinton de duimen leggen. Tenminste, als het niet voor te lachen was. “Mijn voorstellingen zullen er misschien wat anders gaan uitzien, want als ik zal Spaans moeten leren als ik naar Spanje moet verhuizen, of naar ergens anders”, zei ze. “Het gaat voorbij mijn bevattingsvermogen dat Trump zou kunnen winnen. Het is te geschift voor woorden.”

BARBARA STREISAND

De iconische zangeres, actrice en filmregisseuse kiest bij een triomf van Trump voor een verhuis naar de andere kant van de Evenaar. Op het programma ’60 Minutes’ in Australië verklaarde ze dat ze bezorgd was om de uitkomst van de verkiezingen. “Als jullie mij toelaten kom ik naar jullie land en anders wordt het Canada”, verklaarde ze.

LENA DUNHAM

De komische actrice, bekend van HBO-serie ‘Girls’ zal Bryan Cranston achterna gaan naar Vancouver, mocht Trump het Witte Huis betrekken. Dat verklaarde ze in april op de Matrix Awards. “Ik weet dat heel wat mensen al hebben gezegd dat ze zullen verhuizen, maar ik zal het écht doen.”

EN ALS CLINTON WINT …

De Trumpfans die zeggen te zullen verhuizen mocht Clinton president worden zijn duidelijk in de minderheid. Op Twitter hebben we er toch eentje gevonden. “Ik verhuis naar Rusland als Trump verliest”, zei deze dame klaar en duidelijk afgelopen zomer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Amerikaanse verkiezingen 2016