© Hans Otten

Broer en zus openen escape room rond geheim uit Tweede Wereldoorlog

Enigma was de ongenaakbaar geachte coderingsmachine van de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegen dit historische decor moeten teams de code kraken om te ontkomen uit een kamer vol puzzels.

Hans Otten

Het aantal escape rooms in onze regio is op de vingers van hooguit twee handen te tellen, zodat deze nieuwe vorm van ontspanning toch nog een onbekende is. Met The ­Missing Link in Geel hopen de Limburgse broer en zus Fabian (22) en Britt Schuddinck (24) daar verandering in te brengen. Hun ontsnappingskamer opende afgelopen weekend op de Antwerpseweg de deuren.

“Wij maakten zelf pas kennis met het fenomeen escape rooms tijdens een vakantie in Tenerife”, vertellen Britt en Fabian. “We vonden het meteen een leuke ervaring en begonnen al te broeden op een plan om dit ook naar België te halen. We hadden er geen benul van dat het op dat moment in ons land ook al bestond. Maar intussen zijn er in heel België nog maar een veertigtal aanbieders, in Nederland gaat het al om meer dan 600 escape rooms.”

Het procedé is overal hetzelfde: een groepje wordt opgesloten in een kamer en moet door het gebruik van een gezond stel hersenen, veel puzzelinstinct en nog meer teamwork proberen er weer uit te geraken. Daarvoor moeten ze hints en puzzelstukjes sprokkelen om uiteindelijk de deur te kunnen openen. Het verschil tussen de escape rooms zit hem in het opzet, het achtergrondverhaal en de aankleding.

www.themissinglinkescape.be

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners