© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Flandria maakt laatste havenrondvaart

Een treurig moment voor de toeristische sector in Antwerpen: deze namiddag maakte de 94 jaar oude rederij Flandria haar laatste havenrondvaart. Daarmee valt mogelijk het doek over een traditie die vele generaties Vlamingen mee heeft getekend. Een 60-tal toeristen én uw kranten maakten deze historische trip mee in een echt hondenweer.

pvb

Begin dit jaar maakte Studio 100 bekend dat zij haar uitbatingscontract met de eigenaar van de Flandria-boten – de bootmannenmaatschappij Brabo – eind dit jaar niet meer zou verlengen. Verwonderen deed dat niet, want al decennia vocht Flandria een uiterst moeilijke strijd en ging van herstructurering naar herstructurering, lees inkrimping.

Studio 100 gaf toen toe zich vergist te hebben in dit marktsegment en dat de verouderde schepen niet rendabel meer zijn. Zondagnamiddag dan had de laatste lange havenrondvaarten plaats: onder het handjevol toeristen een aantal Flandria-fans die absoluut deze laatste vaart wilden meemaakten en anderen die nietsvermoedend aan boord stapten. Om 16u40 meerden kapitein Christian Delcenserie en stuurman Leon De Bolder uiteindelijk hun Flandria 24 voor het laatst af op de kop van het Kattendijkdok, de vertrouwde vertreksite van Flandria. Wel wordt de Flandria deze maand nog eens ingezet om Sinterklaas aan te voeren en kan ook nog worden ingeschreven voor het eindejaarsfeest met een havenrondvaart. Pas dan zal op 1 januari rond 2u het Flandria-hoofdstuk echt worden afgesloten, tenzij…

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio