Dit staat in het ongetekende huwelijkscontract van Mariah Carey

Foto: Photo News

Celebs

Dit staat in het ongetekende huwelijkscontract van Mariah Carey

Print
In oktober brak miljardair James Packer zijn verloving met Mariah Carey af, maar in de maanden voor de breuk zou er flink gesleuteld zijn aan een huwelijkscontract met strikte bedingen. Dat meldt entertainmentsite TMZ. Zo zou Mariah tijdens het huwelijk de expliciete goedkeuring van James nodig hebben gehad om zijn privéjet te gebruiken en zou ze na een eventuele scheiding in totaal slechts 30 miljoen dollar uitbetaald krijgen.

Details uit het huwelijkscontract tussen Mariah Carey (46) en miljardair James Packer (49) zijn recent bekend gemaakt door entertainmentsite TMZ, die het document naar eigen zeggen kon inkijken. Het contract bevat een aantal strikte bedingen over geschenken die de diva tijdens het huwelijk zou krijgen, het gebruik van zijn privéjet tijdens het huwelijk en de eventuele echtscheidingsschikking bij een breuk.

Volgens het document zou Mariah Carey na een scheiding in totaal 30 miljoen dollar (iets meer dan 27 miljoen euro) uitbetaald krijgen. Voor elk jaar dat het huwelijk zou standhouden, zou ze 6 miljoen dollar (5,4 miljoen euro) ontvangen. De diva zou aangedrongen hebben op een hoger bedrag, namelijk 50 miljoen dollar, maar ze zou uiteindelijk toch akkoord gegaan zijn met het voorziene bedrag van 30 miljoen.

Maar ook tijdens het huwelijk zou Mariah niet zomaar onbeperkte toegang tot het fortuin van de miljardair krijgen. Indien de diva zijn privéjet had willen gebruiken, zou ze daarvoor eerst de expliciete toestemming van James nodig hebben gehad. Mariah en haar team zouden wel een kredietkaart krijgen voor gezamenlijke uitgaven, maar met een voorafbepaald bedrag en elk geschenk dat de diva zou krijgen, zou vooraf als persoonlijk geschenk aangekondigd moeten worden met een bijhorend bericht: "Dit is een geschenk voor jou". Indien dit niet zodoende omschreven zou worden, zou het geschenk James toebehoren en zou Mariah er na een scheiding geen recht op hebben.

Het koppel ging in oktober uiteen. De breuk zou naar verluidt het gevolg zijn van de extravagante levensstijl van de zangeres, haar toezegging om mee te werken aan een reality show rond haar leven en haar slechte band met de familie van haar ex. 


 

NIET TE MISSEN