Italiaanse wijnen vloeien rijkelijk in Broechem

De Italiaanse delegatie met Sabrina van Vinica in de voorgrond. Foto: Sylvain Liekens

Italiaanse wijnen vloeien rijkelijk in Broechem

Print
Ranst - Tijdens de tweede wijnbeurs die de Kempense wijnvrienden organiseerden in de Den Boomgaard stond de Italiaanse wijn in de schijnwerper. Zeven wijnboeren kwamen uit Italië naar Broechem om hun wijnen voor te stellen. De talrijke bezoekers proefden en kochten gretig.

Even zag het er naar uit dat er helemaal geen tweede editie van deze wijnbeurs zou komen want organisator Eddy Goovaerts werd in september het slachtoffer van een hartaanval die hem begin oktober fataal werd. Zijn echtgenote, zijn vijf kinderen en broer Staf hebben een poos getwijfeld of ze de beurs nog wilden verderzetten maar uiteindelijk hebben ze het toch gedaan. “Zo had Eddy het zeker gewild. Hij kreeg zijn hartaanval op een dag dat hij spandoeken voor de wijnbeurs wilde gaan ophangen. Het is voor ons moeilijk maar toch ben ik ervan overtuigd dat we er goed aan gedaan hebben om de zaak niet af te blazen” zegt Staf.

In totaal kwamen een kleine vijftig wijnboeren hun producten zelf voorstellen. Dat contact tussen producent en consument gebeurt in een gemoedelijke sfeer want in de grote zaal werd het nooit te druk om te proeven en kennis te maken met de wijnbouwers.

Piemonte

De Italiaanse delegatie bestond uit zeven producenten uit bekende streken als Alba en Piemonte of Lombardia. Maar ook uit het minder bekende en meer zuidelijke Molise waar de Tintilia druif groeit was Sabrina van bedrijf Vinica naar Broechem gekomen. “ We hebben nog niet buiten Italië op een beurs gestaan. Onze wijn wordt op een heel ecologische manier verbouwd. De Tintilia druif groeit alleen daar en zorgt voor een fruitige en kruidige wijn.”

De bezoekers voerden de wijnladingen in winkelkarretjes af en al op de openingsavond was duidelijk dat de duizend bezoekers van vorig jaar zeker zouden overtroffen worden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio