Lawrence Visser: scheidsrechter van Merksplas tot Messi

Foto: Joren De Weerdt

Lawrence Visser: scheidsrechter van Merksplas tot Messi

Merksplas - “Merksplas is nog altijd het dorp van mijn hart”, zegt Lawrence Visser (26). De jongste scheidsrechter ooit in de Belgische eerste klasse verhuist binnenkort van Vosselaar naar Beerse. Maar opgroeien deed hij in Merksplas. Volgend jaar al mag hij internationale wedstrijden fluiten, wie weet zelfs in Barcelona. Eerst keert hij met CittA nog even terug naar het voetbalveld waar het allemaal begon.

Voetbal is altijd de grote passie geweest van Lawrence Visser. Hij startte als jong spelertje bij SK Merksplas. “Zoals de meeste jongens had ik een grote droom: ooit voetballer in eerste klasse worden. Ik herinner me nog dat ik ooit tegen mijn vader vertelde dat ik een heel goeie wedstrijd had ­gespeeld. Dat ik hoopte dat er snel een grote ploeg naar mij zou komen kijken. Dan zou ik nationaal kunnen voetballen. Mijn vader gaf me toen een heel eerlijk antwoord: ‘Lawrence, je zal nooit profvoet­baller worden.’ Toen ben ik kilometers alleen gaan wandelen. Wat later begreep ik het wel. Ik kon wel tegen een bal ­trappen, maar ik had niet dat grote talent.”

Toen Lawrence 14 was, kreeg hij een papiertje van zijn vader. “Daarop stond: ‘Word scheidsrechter!’ Dat vond hij een goed idee, omdat ik altijd met voetbal bezig was. Ik kon toch op een ­andere manier proberen om het in die sport te ­maken? Ik zag dat niet zitten. Een scheidsrechter is elke week de kop van Jut. Tot ik bij de knapen van Merksplas op de bank belandde. Toen heb ik de stap gezet. Zo ben ik op mijn 15de gestart. Ik begon daarin te groeien en zag dat er mogelijkheden waren. Toen ik 17 was, floot ik al wedstrijden voor juniors die ­ouder ­waren. Ik had wel nooit gedacht dat ik in ­eerste klasse zou geraken. Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen dat ik nu krijg.”

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio