© dirk kerstens

Moeder van overleden Didier Bartholomeus opent jacht op illegale taxichauffeurs

De moeder van Didier Bartholomeus, de jongeman van 25 uit Schilde die verdween na een nachtje uit en dood werd teruggevonden in Merksem, wil jacht maken op illegale taxichauffeurs. Gisteren had ze een gesprek met de veiligheidsadviseur van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Jan Stassijns

Didier Bartholomeus uit Schilde verdween in de nacht van 25 op 26 september na zijn verjaardagsfeest in The Villa, een discotheek op het Eilandje in Antwerpen. Een paar dagen later, op 28 september, werd zijn lichaam aangetroffen in het Dokske in Merksem. Kort voor zijn overlijden was hij bestolen door een illegale taxichauffeur, die Didier had opgepikt aan de discotheek.

“Zware impact”

Micheline Duysens, de moeder van Didier Bartholomeus, wil jacht maken op die illegale taxichauffeurs. Ze vroeg een onderhoud met het kabinet van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Gisteren werd ze ontvangen door de veiligheidsadviseur van De Wever.

© rr

“Het gesprek had een zware impact op mij”, zegt de moeder van Didier. “De stad kent het probleem van de illegale taxichauffeurs en zou op korte termijn maatregelen nemen. Ik wil me profileren als een boegbeeld om de jeugd te behoeden voor illegale taxichauffeurs. Ik hoop dat ik als kleine burger iets teweeg kan brengen, dat ik een steen in de rivier kan verleggen. De dood van mijn zoon zal niet voor niets zijn geweest. Tegenwoordig is alles zo vluchtig, maar dit mag niet onopgemerkt voorbijgaan.”

Het kabinet van burgemeester De Wever wou niets kwijt over de inhoud van het gesprek met Micheline Duysens. “Het waren discrete gesprekken”, zegt woordvoerder Johan Vermant. “Maar de illegale taxi’s vormen inderdaad een probleem. De taxisector heeft dat ook al aangekaart. We hebben de politie gevraagd om de problematiek in kaart te brengen en na te gaan in welke stadswijken het fenomeen veel voorkomt. We verwachten snel resultaat, waarna we bekijken welke maatregelen we kunnen nemen.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio