© EdA

Bondscoach Sylla ontgoocheld na handbalnederlaag tegen Noorwegen

“Uiteraard zijn we een beetje ontgoocheld. Tegen een concurrent wil je altijd winnen”, zo zei bondscoach Yérime Sylla woensdag na de 35-26 nederlaag van de Belgische nationale handbalploeg bij de mannen tegen Noorwegen, voor België de openingsmatch van de tweede voorronde voor het EK 2018 in Kroatië.

“De Noren speelden op een zeer hoog niveau”, zei Sylla. “Wij zijn er even in geslaagd om hun spel te verstoren door gebruik te maken van de nieuwe regel, maar nadien hebben wij er onszelf misschien een beetje in verloren. In het begin van de tweede helft zijn we er niet in geslaagd om in positie te blijven en een aanval tot op het einde te volbrengen. De kloof werd zeer snel uitgediept, waardoor we vergeten zijn om te handballen. We hebben ons spel niet kunnen spelen.”

“In de tweede helft hebben we ook veel balverlies geleden waardoor we opnieuw op 6 veldspelers zijn overgeschakeld. Defensief haalden we nooit ons niveau. De lijnverdediging waarvan we dachten dat ze tactisch gezien de beste keuze zou zijn, slaagde er nooit in om hun aanvallen te verstoren. Zonder echt moeite te doen hebben ze ons hun wil opgelegd. Wat we van deze match voor de terugwedstrijd in juni moeten onthouden, is dat het andere verdedigingssysteem wel werkte.”

“Naar het einde van de wedstrijd toe speelden we wat agressiever, waardoor we ook wat minder doelpunten slikten en de kloof verkleinden. We zijn hier om te leren en we hebben nog veel werk. Toch heb ik ook positieve dingen gezien. Het feit dat we tegen Noorwegen 26 doelpunten kunnen maken, geeft toch een zekere voldoening. De komende dagen moeten we hard werken, want er wacht ons een zware opdracht”, besloot Sylla. Zondag ontvangen de Red Wolves in Luik wereldkampioen Frankrijk.

# Belga context ## Related picture(s) [Kwalif. EK handbal 2018 (m) - BELGIUM HAND...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Meer sportnieuws