© Photo News

REACTIES.“Die bal was aan de andere kant zeker op de stip gegaan”

Club Brugge-speler Ruud Vormer baalde behoorlijk na de nipte 1-0 nederlaag van blauw-zwart op bezoek bij Porto. Vooral de niet-gefloten penalty zat de Nederlandse middenvelder dwars.

© Photo News

Club-trainer ad interim Philippe Clement was teleurgesteld over de eerste helft van zijn team. “Als sportman wil je natuurlijk altijd winnen, dus de teleurstelling overheerst”, zei hij bij Q2. “Ik vind wel dat we echt goed gespeeld hebben in de tweede helft, al hadden we dat ook voor rust moeten kunnen brengen. Toen kwamen we niet veel in de problemen, maar we zakten wel te laag in en zetten te weinig druk naar voren. Daardoor kwamen we in de problemen met al die stilstaande fases.”

Blauw-zwart werd wel niet bepaald gediend door het geluk in Porto. “Een kopbal na een corner die via een rug binnengaat, een penalty die niet gefloten wordt... Die zaken zitten op dit moment niet mee”, somde de plaatsvervanger van de geschorste Michel Preud’homme op. “Of we niet beter in een andere opstelling waren begonnen? Nu moeten we niet terugkijken maar naar de volgende match kijken. Er volgt nog een hele reeks wedstrijden. Dat is een optelsom van inspanning. We moeten dat op die manier (door te roteren, nvdr) proberen te beheersen. Wat mij vooral bijblijft van deze wedstrijd, is onze reactie in de tweede helft en de reactie van de fans na de match. Dat lijkt me een goede maatstaf.”

Denswil: “Nederlaag niet te wijten aan opstelling”

“Het was alweer net niet voor ons”, vertelde plaatsvervangend kapitein Ruud Vormer voor de camera’s van Q2. “In de tweede helft zat er veel meer beleving in, maar ook in de eerste helft konden we ze pijn doen. Helaas hebben we dat niet gedaan. We speelden een goede tweede helft, maar de ballen gaan er niet in. Het zit niet mee, maar dat hebben we ook aan onszelf te danken. Of de bal op de stip moest voor de rust? Ja, het was handspel, maar we krijgen geen penalty. Als dat bij ons was gebeurd, was de bal zeker op de stip gegaan. Maar goed, we gaan door.”

Club Brugge begon de match met een enigszins verrassende 3-5-2 zonder Hans Vanaken, Anthony Limbombe of Jelle Vossen. Geen probleem echter volgens Vormer. “ De jongens die de wedstrijd begonnen kunnen ook goed ballen, dus daar lag het niet aan.” Ook zijn Nederlandse maatje Stefano

© BELGA

Denswil vond niet dat blauw-zwart beter had kunnen doen als het met zijn sterkste team gespeeld had. Nee, de jongens in eerste helft hebben ook goed gespeeld, dus daar lag het niet aan. Maar de invallers hebben natuurlijk ook kwaliteit en dat hebben ze laten zien. Een Limbombe zoekt graag zijn mannetje op en daar komt veel dreiging uit. We hebben veel te laat laten zien dat we ook kunnen voetballen. Na de rust hebben we dat wel gedaan, maar als we dat in de eerste helft hadden getoond konden we misschien een resultaat halen.”

Vanaken: “Zelfde mentaliteit tonen in Leicester”

Blauw-zwart telt nu al vijf punten achterstand op Kopenhagen, de nummer drie in de groep. “Vorige keer zei ik ook dat we met vertrouwen naar de match gingen, dus dat blijven we doen”, vertelde Denswil. Los van de goal gaven we vandaag weinig weg. Het is zuur dat we vanuit een spelhervatting 1-0 tegen krijgen.”

“We hebben in de twee wedstrijden tegen Porto getoond dat we meer verdienden dan 0 op 6”, aldus Hans Vanaken bij dezelfde televisiezender. “Maar onze gelijkmaker valt er net niet in ondanks de kansen. Ik wist pas net voor de wedstrijd dat ik niet zou spelen. Iedereen die niet speelt is natuurlijk ontgoocheld, maar als je invalt moet je met de juiste ingesteldheid spelen. Dat heb ik ook getoond denk ik. Had ik moeten starten? Dat kan je niet zeggen, de vervangers hebben ook goed gespeeld. We moeten kunnen roteren want het seizoen is lang. Nu moeten we naar Leicester en moeten we dezelfde mentaliteit tonen. En dan zien we wel. We doen het voor de supporters.”

Meer sportnieuws