Shakhtar-coach: “Winst tegen AA Gent is ons enige doel”

Foto: BELGA

Shakhtar-coach: “Winst tegen AA Gent is ons enige doel”

Print

Wint Shakhtar Donetsk donderdag op het terrein van AA Gent, dan is het zeker van poulewinst in Europa League-groep H. Nemen de Buffalo’s revanche voor de forfaitnederlaag in Lviv, dan komen ze op twee punten van de leider.

“Ik verklap geen geheim als ik zeg dat winst tegen Gent ons enige doel is”, stelde Shakhtar-coach Paulo Fonseca. “Aan motivatie ontbreekt het mij, mijn spelers en al wie Shakhtar Donetsk lief is helemaal niet. Maar het is niet omdat we thuis met zware 5-0 cijfers wonnen, dat de terugmatch een simpele bedoening zal worden. Integendeel, we beginnen morgen opnieuw met 0-0. Die 5-0 zege was mooi, maar dat resultaat telt donderdag niet meer. Wij willen hier wel opnieuw met een overwinning uitpakken, zoveel is duidelijk. Vergeet ook niet dat Gent een ware thuisreputatie heeft. Hier komen winnen is een zware opgave. Bovendien hadden wij aan Gent een zware kluif. Pas na de 2-0 is het echt vlot beginnen lopen bij ons. Er volgden nog drie treffers omdat onze tegenstander het hoofd liet hangen.”

Volgens de 24-jarige middenvelder Bernard mag men zich niet blindstaren op de 5-0 thuiszege tegen AA Gent. “Cijfers zeggen niet altijd alles”, aldus de Braziliaan. “Wij hebben echt moeten knokken tot de 2-0. Daarna konden we echt bevrijd voetballen. Dat de trainer aan Gent complimenten geeft is niet vreemd. Het is immers een sterke ploeg. Het systeem waarmee Gent speelt is niet gemakkelijk te doorbreken. Wij mogen vooral Gent niet onderschatten. Elk team heeft zijn sterke punten en in eigen huis kan er altijd wel iets meer.”

Meer sportnieuws