© Facebook

Ouders injecteren hun drie kinderen met heroïne en noemen het "medicijntjes"

Twee ouders uit de Amerikaanse staat Washington worden ervan beschuldigd hun drie jonge kinderen geïnjecteerd te hebben met heroïne. Aan hun dochtertjes en zoontje hadden ze verteld dat ze hen een "slaapsapje" en "medicijntjes om zich goed te voelen" gaven.

nadb

Ashlee Hutt (24) en haar vriend Leroy McIver (25) gaven de kinderen - van 2, 4 en 6 jaar oud - geregeld injecties die ze omschreven als "medicijntjes". Dat deden ze bij hen thuis in Washington. Een huis dat vol rattenkeutels en drugsnaalden lag.

Na een telefoontje van een ongeruste buurman naar de kinderbescherming, werden de kinderen in november 2015 bij hun ouders weggehaald. Op de lichamen van de meisjes en het jongetje troffen de artsen littekens en blauwe plekken ten gevolge van injecties aan.

Twee van de drie kinderen testten positief op heroïne, het derde testte negatief. Ook de verklaringen van de kinderen waren bijzonder verontrustend, zo zegt woordvoerder van de politie Ed Troyer.

De politie arresteerde Ashlee Hutt - na een lang onderzoek - op 28 oktober 2016. Haar vriend werd in september opgepakt na het plegen van andere misdrijven. Beide ouders beweren dat ze onschuldig zijn, maar blijven in de cel. Op 20 december moeten ze voor de rechtbank verschijnen.

Volgens een buurman verblijven de kinderen nu in een pleeggezin en gaat alles goed met hen.

Nu in het nieuws