Naaste medewerker Bin Hammam riskeert levenslange schorsing

Mohamed Bin Hammam Foto: AP

Naaste medewerker Bin Hammam riskeert levenslange schorsing

Print

De Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond heeft woensdag een levenslange schorsing gevraagd voor een naaste medewerker van Mohamed Bin Hammam, voormalig kandidaat-voorzitter van de FIFA. Bin Hammam werd zelf al voor het leven geschorst.

In juli 2011 kreeg Mohamed Bin Hammam, toen voorzitter van de Aziatische Voetbalconfederatie (AFC), een levenslange schorsing. De Qatarees zou in mei 2011 stemmen hebben gekocht in de strijd met Sepp Blatter om het voorzitterschap van de FIFA.

Nu dreigt ook een levenslange schorsing voor Najeeb Chirakal, een naaste medewerker van Bin Hammam. Hij werkte voor de Qatarese bond en de AFC.

De onderzoekskamer van het Ethisch Comité heeft bewijzen gevonden dat Chirakal, die vervolgd wordt wegens betalingen aan verschillende voetbalofficials, zich schuldig heeft gemaakt aan meerdere overtredingen van de Ethische Code van de FIFA. De juridische kamer zal beslissen over het lot van Chirakal, die in 2012 al eens twee maanden geschorst werd wegens weigering tot medewerking in het kader van het onderzoek naar Bin Hammam.

Meer sportnieuws