© BELGA

Martin Schmidt (FSV Mainz) gaat vol voor de drie punten tegen Anderlecht in Europa League

Anderlecht ontvangt donderdag op de vierde speeldag van de groepsfase van de Europa League het Duitse Mainz. De Zwitserse coach van Mainz, Martin Schmidt, verwacht een moeilijke avond. “Maar toch gaan we voor de overwinning”, liet hij woensdag optekenen.

Schmidt was blij eens kennis te kunnen maken met het Constant Vanden Stock-stadion. “Anderlecht is een club met een grote traditie”, opende hij. “Maar we zijn naar hier gekomen om te winnen. We hebben in onze vorige Europese wedstrijden al onnodig punten laten liggen en dat willen we donderdag rechtzetten. Met offensief voetbal willen we de nodige kansen creëren.”

De Zwitser was op de hoogte van de mindere periode bij Anderlecht, maar wil zich daar niet blind op staren. “Ik zou een slechte trainer zijn als ik dacht dat de overwinning al binnen was. Elke club heeft haar moeilijke momenten. Anderlecht blijft een sterke ploeg, die nog niet vaak verloor dit seizoen. Het staat bovendien nog steeds tweede in de Belgische competitie. Ik verwacht een sterk Anderlecht.”

De Mainz-coach besefte dat de sleutel voor de overwinning kan liggen in het afstoppen van Anderlecht-spits Teodorczyk. “Ik heb een plan in mijn hoofd om hem af te stoppen, maar dat ga ik hier niet uit de doeken doen. We zullen alleszins erg op onze hoede moeten zijn achterin.”

Mainz-verdediger Leon Balogun is terug uit blessure en kijkt uit naar de partij tegen Anderlecht. “Ik ben heel blij opnieuw fit te zijn”, stak Balogun van wal. Op de vorige speeldag, toen Mainz Anderlecht ontving, zat de 28-jarige verdediger al op de bank. Ook donderdag verwacht de Duitse pers Balogun niet in het basiselftal.

“Europese wedstrijden zijn altijd speciaal”, vervolgde de Duitse Nigeriaan. “En qua niveau zet ik de Europa League op dezelfde hoogte als de Bundesliga. Onze vorige resultaten in deze Europa League waren maar matig, dus we willen donderdag reageren. Ik denk dat de sleutel van de wedstrijd in de defensie ligt. We zullen heel attent en efficiënt moeten zijn.”

Op de vorige speeldag speelden Mainz en Anderlecht 1-1 gelijk in Duitsland.

Meer sportnieuws