Jongeren van Club Brugge geven het goede voorbeeld in Porto

Osei Berkoe op 18 oktober, tijdens Club Brugge-Porto Foto: VDB

Zo moet het dus

Jongeren van Club Brugge geven het goede voorbeeld in Porto

Print

De min 19-jarigen van Club Brugge hebben woensdagnamiddag in Porto het goede voorbeeld gegeven op de vierde speeldag van de UEFA Youth League. De Brugse jonkies wonnen met 1-3 door twee goals van Osei Berkoe en eentje van kapitein Schryvers.

Flankaanvaller Terry Osei Berkoe was in de eerste helft een gesel voor de Porto-verdediging en bekroonde zijn eerste 45 minuten met twee doelpunten (20. en 36.). In het slot zette kapitein Jur Schryvers de kroon op het werk met een derde goal (85.). Rui Pedro (90+3.) kon in de toegevoegde tijd nog milderen voor Porto.

Op de eerste speeldag klopte het team van coach Sven Vermant thuis Leicester met 2-1. Eind september volgde een 0-0 gelijkspel bij Kopenhagen, waarna op de vorige speeldag in Brugge met 0-2 werd verloren van Porto. Op 22 november gaat Club Brugge op bezoek bij Leicester.

De acht groepswinnaars stoten rechtstreeks door naar de achtste finales, de nummers 2 moeten play-offs afwerken. Club Brugge staat momenteel tweede in de poule met zeven punten, leider Porto heeft negen punten.

De U19-spelers van Club Brugge zitten in het ‘Champions League-spoor’. Anderlecht volgde het ‘spoor voor nationale kampioenen’, maar werd daarin in de eerste ronde uitgeschakeld door het Deense FC Midtjylland.

Ook de profs van Club Brugge en FC Porto kijken elkaar woensdagavond in de ogen op de vierde speeldag in Champions League-groep G. De troepen van Michel Preud’homme gaan op zoek naar hun eerste punten na eerdere nederlagen tegen Leicester (0-3), FC Kopenhagen (4-0) en FC Porto (1-2).

Meer sportnieuws