© Photo News

Ex-international en Anderlecht-icoon Martin Lippens (82) overleden

Anderlecht-icoon en voormalig international Martin Lippens is op 82-jarige leeftijd overleden na een aanslepende ziekte. Dat meldt Anderlecht woensdag.

“Met een immense droefheid vernam RSC Anderlecht dat Martin Lippens overleden is”, zo klinkt het op de clubwebsite. “De club verloor vandaag een belangrijke persoonlijkheid uit zijn geschiedenis. Rust in vrede Martin en bedankt voor alles!”

De middenvelder bleef paars-wit zijn hele spelerscarrière trouw. In 1954 debuteerde hij in het A-elftal. Lippens maakte deel uit van het legendarische Anderlecht van de jaren 50 en 60 met verder onder anderen Jef Jurion, Paul Van Himst, Jan Mulder en Wilfried Puis. Na 12 seizoenen en 5 landstitels nam hij als centrale verdediger in 1966 afscheid van het profvoetbal. Hij speelde 232 wedstrijden in het shirt van Anderlecht.

Lippens ging daarna aan de slag als coach van VW Hamme. Daar bleef hij één seizoen, om vervolgens terug te keren naar het Astridpark. Bij Anderlecht werd hij jeugdtrainer, van 1976 tot 1989 was hij er assistent-coach. In 1989 volgde Lippens coach Raymond Goethals naar Girondins Bordeaux, waar hij drie seizoenen werkte aan de zijde van De Tovenaar. Lippens was in 1992 een seizoen hoofdcoach van Sint-Truiden, in 1994 stond hij nog een half seizoen aan het roer van RWDM.

Lippens verzamelde 33 caps bij de Rode Duivels en scoorde tweemaal voor de nationale ploeg.

Meer voetbalnieuws