© Photo News

Buurman geeft vissen eten en stuit op cannabis

Een man (52) uit Willebroek waagde zich aan eigen kweek van cannabis. Een buurtbewoner die de vissen kwam eten geven, ontdekte per toeval de groeiende plantjes.

Beklaagde P.D.C. liep toevallig tegen de lamp, maar was opgelucht dat de zaak aan het licht was gekomen. “De politie had in het appartement in de Kloosterstraat langs geweest voor een ander feit en toen stelde een van de agenten al ene eigenaardig geurtje vast. Dat werd alleen maar bevestigd door een buurman die tijdens de vakantie van beklaagde de vissen was gaan eten geven, en de plantjes in een kleine serre had zien staan”, zei openbare aanklager Lieselotte Claessens.

Bij de inval in de flat werd in totaal iets meer dan 1 kilogram cannabis aangetroffen en verschillende dozen met geknipte cannabisstengels, sigarettenblaadjes en nog andere attributen om jointjes te maken.

“De drugs was voor eigen gebruik bestemd. Mijn cliënt maakte een goede oogst. Eerst was de teelt in de kleine serre veel beter voor een rijkere oogst, maar daar naast had hij ook veel meer tijd in de opvolging van het groeiproces gestoken. De drugs verkopen deed hij niet. Wel kwamen twee vrienden al eens langs en die kregen af en toe wel iets”, gaf de advocaat toe. Die pleitte voor een opschorting.

De procureur vroeg 8 maanden cel en 6000 euro boete, waarvan een deel met uitstel. Vonnis op 30 november.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio