BBC neemt grap van Theo Francken over "leeg kabinet" voor waar aan

Foto: Facebook

BBC neemt grap van Theo Francken over "leeg kabinet" voor waar aan

Print
Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft woensdag geen deurwaarders meer over de vloer gekregen. De staatssecretaris grapte op Facebook wel dat hij ook zonder meubelen doorwerkt, een verhaal dat voor waar werd gepubliceerd door de Britse zender BBC.

Maandag kreeg het kabinet voor de eerste keer een deurwaarder over de vloer. Die eiste in naam van een Syrische familie die ons land niet binnen mag, een dwangsom van 4.000 euro per dag. Het Syrische gezin met twee kinderen bevindt zich momenteel in Aleppo, maar zou naar België worden gehaald door een familie uit Namen. Francken ging tegen de veroordeling en de dwangsommen in beroep.

"Met of zonder meubelen, we werken voort", grapt de N-VA'er woensdag op zijn Facebookpagina, onder een foto van een lege kamer. "Mijn team en ik kunnen trouwens altijd politiek asiel aanvragen op het kabinet van mijn goede collega en vriend Jan Jambon."

"Is dat uw leeg kabinet na ophaling van de goederen door de deurwaarder?" vroeg iemand zich af in een reactie op de foto. "Inderdaad" reageerde de staatssecretaris, die eerder al een post op zijn account gedaan had dat zijn medewerkers politiek asiel konden krijgen bij zijn collega Jan Jambon.

De Britse zender BBC nam de mop voor waar aan en publiceerde het nieuws op haar website.

De foto van Francken kreeg nog andere hilarische reacties. Wat een nieuwe profielfoto al niet teweeg kan brengen...

.

Nu in het nieuws