© Photo News

Eerste werkdag voor Koen De Brabander als nieuwe secretaris-generaal bij KBVB

Koen De Brabander is woensdag officieel in dienst getreden als nieuwe secretaris-generaal bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond, zo maakte de KBVB bekend.

De Brabander is een 52-jarige voormalige bedrijfsrevisor die in het voorjaar bij een selectieprocedure van het headhuntingbedrijf Hudson verkozen werd uit 130 kandidaten. Een selectiecomité van de KBVB koos toen unaniem voor De Brabander.

“Als groot voetballiefhebber ben ik verheugd deze functie te mogen bekleden”, klinkt het in zijn eerste reactie. “Mijn eerste betrachting zal erin bestaan om alle geledingen van het voetbal te leren kennen en dit door gesprekken te voeren met alle actoren in en rond de Belgische bond en in het bijzonder met de directieleden en medewerkers van de KBVB. In nauw overleg met directie, raad van bestuur en Uitvoerend Comité zal een actieplan worden uitgewerkt. Ons gezamenlijk doel bestaat erin een professioneel beleid met precieze objectieven uit te stippelen. We zullen deze doelstellingen kunnen bereiken dankzij de motivatie en het werk van alle betrokken actoren, en dit in volledige transparantie en met wederzijds respect.”

De Brabander was COO (Chief Operating Officer) van het internationale accountantsbedrijf BDO en zou bedrijfsrevisies uitgevoerd hebben voor Club-voorzitter Bart Verhaeghe, de nieuwe vicevoorzitter van de KBVB. Aan het hoofd van de voetbalbond volgt De Brabander Steven Martens op. De 51-jarige Martens hield het in februari 2015 na felle kritiek op het financiële beleid voor bekeken als CEO bij de KBVB. Sindsdien nam Gérard Linard, de voorzitter van de Franstalige bondsvleugel ACFF, zijn functie ad interim op.

Meer sportnieuws