© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

1 / 2

Havenarbeider (61) overleden na aanrijding door heftruck

Een 61-jarige arbeider is woensdag rond 11 uur omgekomen bij een arbeidsongeval in de Antwerpse haven. Mogelijk zag de bestuurder de havenarbeider niet door diens lading.

doro

Het ongeval gebeurde omstreeks 11.00 uur op kaai 470. Het slachtoffer, een 61-jarige havenarbeider, was op een voorkaai bij het bedrijf Zuidnatie aan de slag, toen hij werd aangereden door een heftruck. Hij overleed ter plaatse.

“Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze omstandigheden waren waarin dit spijtige ongeval is kunnen gebeuren. Onze gedachten gaan naar de familie, vrienden en de collega’s van het slachtoffer”, klinkt het in een persbericht.

“De vorkheftruck had een zware kist als lading. Vermoedelijk heeft de bestuurder het slachtoffer niet gezien”, klinkt het bij het arbeidsauditoraat in Antwerpen. “Bij veel havenbedrijven is er wel een verkeersplan met een afbakening van de zones waarbinnen een voetganger - hier een havenarbeider - zich mag verplaatsen. De vraag is onder meer of hij in de buurt diende te zijn”, klinkt het.

Wellicht donderdagochtend gaat de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk ter plaatse voor onderzoek.

MEER OVER Haven Antwerpen