© Photo News

Vanhaezebrouck rekent op AA Gent-publiek tegen Shakhtar: “Mogen iets later op blijven”

AA Gent wil er alles aan doen om de pandoering van vorige speeldag op het veld van Shakhtar Donetsk zo vlug mogelijk te doen vergeten. In Lviv kregen de Gentenaars op 20 oktober immers een 5-0 om de oren. Ondanks de zware nederlaag bleef Gent wel op de tweede plaats in groep H van de Europa League, maar al te veel puntenverlies kunnen de Gentenaars zich met het oog op de kwalificatie voor de volgende ronde niet meer veroorloven.

Gent-coach Hein Vanhaezebrouck hoopt dan ook met de steun van het thuispubliek op een goed resultaat tegen Shakhtar. “Op uitzondering van Soumah kan ik over mijn beste spelers beschikken”, vertelde HVH in de Ghelamco Arena. “Dat moet ook, want we bekampen de sterkste ploeg in onze reeks. Donetsk puilt uit van de kwaliteiten. Bovendien mag je hen geen geschenken geven. Dat hebben wij meermaals gemerkt tijdens de heenmatch. Wat je hen cadeau doet, nemen ze graag in ontvangst. Maar we kunnen voldoende weerwerk brengen. Daarvoor hebben wij ook kwaliteiten in de ploeg.”

Gent beschikt ook in Europa over een meer dan stevige thuisreputatie. “De goede resultaten in de Ghelamco Arena komen er mede door de steun van onze talrijke supporters. Ik hoop dat er opnieuw een kleine 20.000 opdagen. Ik weet dat de match laat gespeeld wordt, maar de jongeren hebben vakantie en mogen misschien iets langer op blijven. De supporters zijn belangrijk, kijk naar de match tegen Standard. Ook toen gingen onze fans er vol achter staan en konden wij uiteindelijk de klus klaren.”

Na de uitschuiver op KV Mechelen van vorig weekend kan AA Gent zich herpakken in de Europa League. “Wij proberen op alle niveaus het hoogste te behalen. Is dat nu in de bekercompetitie, de Europa League of de eigen competitie. In de Jupiler Pro League hebben wij twee tot drie punten te weinig behaald. Zeker in de uitmatchen zijn we daar veel te zwak.”

Nana Asare: “Lessen getrokken uit heenwedstrijd”

Ondanks de 5-0 nederlaag van twee weken geleden leeft verdediger Nana Asare met vertrouwen toe naar de clash met Shakhtar Donetsk. “Wij hebben als ploeg veel vertrouwen in een goede afloop. We hebben onze lessen getrokken uit de vorige wedstrijd. Toen liep er heel wat fout, wij weten wat ons te doen staat”, vertelde de dertigjarige Ghanese verdediger.

“Shakhtar Donetsk is het beste team uit onze reeks. Dat was duidelijk eind oktober. We kregen in het defensieve compartiment heel wat werk te verrichten. Alles is besproken, wij kennen onze taak voor donderdag. Ik ben dan ook niet nerveus. Waarom zou ik? Ik zou maar al te graag morgen de nul houden tegen de Oekraïners.”

© Photo News

MEER OVER KAA Gent

Meer sportnieuws