Anderlecht-coach Weiler reageert op kritiek: “Dat moet ik accepteren”

Foto: BELGA

Anderlecht-coach Weiler reageert op kritiek: “Dat moet ik accepteren”

Print

Een dag voor de ontmoeting tussen Anderlecht en Mainz, op de vierde speeldag van de Europa League, heeft Anderlecht-coach René Weiler woensdag aangegeven de 2-1 nederlaag van zondag bij Waasland-Beveren zo snel mogelijk te willen vergeten. “Onze mentaliteit moet veranderen”, liet de Zwitserse coach optekenen.

“Zondag was een enorme teleurstelling”, opende Weiler de persconferentie. “Maar we moeten leren uit onze fouten en ik verwacht tegen Mainz een reactie. Onze mentaliteit moet veranderen. Ik verwacht van mijn spelers dat ze hard werken, zich de longen uit het lijf lopen en vechten voor elke bal. Dat er kritiek op mijn persoon is, moet ik accepteren. Ik heb er toch geen controle over.”

De wedstrijd tegen Mainz wordt zonder twijfel een cruciale partij in de poule van Anderlecht. “We moeten opnieuw aanknopen met een overwinning. Maar we mogen de tegenstander niet uit het oog verliezen. Zij zullen ook absoluut willen winnen. De wedstrijd is cruciaal in de groep en een overwinning zou ons met een geruster gemoed de volgende matchen laten aanvatten. We willen onze supporters ook spektakel geven, maar op dit moment is het belangrijker gewoon de drie punten te pakken.”

De Anderlecht-coach had ook nog nieuws uit medische hoek. “Appiah heeft nog niet met de groep getraind en is dus nog niet klaar. Spajic trainde vandaag (woensdag, red) een eerste keer mee, maar is nog niet honderd procent. Ik hoop zondag op hem te kunnen rekenen.”

Kara Mbodj: “Voetballer moet tegen druk kunnen”

Centrale verdediger Kara Mbodj drukte dan weer zijn uitdrukkelijke hoop uit dat het team solidair blijft en dat iedereen in functie van het team blijft spelen. Na de wedstrijden tegen Mechelen (2-0 winst) en Waasland-Beveren (2-1 nederlaag) te hebben gemist door een knieblessure, is Kara donderdag tegen Mainz opnieuw van de partij.

“Ik hoop op hetzelfde niveau terug te keren en mijn werk zo goed mogelijk te kunnen doen”, opende de 26-jarige verdediger. “Maar ik ben niet alleen. We zullen met z’n allen moeten werken om achterin de stabiliteit te bewaren. Het belangrijkste is dat we als team solidair blijven en iedereen zijn uiterste best doet. Als we de nul houden, is dat het werk van heel het team.”

De Brusselaars zouden moeite hebben met het omgaan met de druk rond het elftal, maar dat veegt Kara resoluut van tafel. “Een voetballer moet kunnen omgaan met druk. De resultaten zijn op dit moment teleurstellend, maar het belangrijkste is dat iedereen donderdag zijn uiterste best doet om zijn beste niveau te halen.”

Coach René Weiler benadrukte nog eens het belang van de Senegalese verdediger. “Kara is heel belangrijk voor ons. Hij heeft een uitstekende mentaliteit. Zo’n speler kan de groep naar een hoger niveau stuwen.”

Anderlecht-coach Weiler reageert op kritiek: “Dat moet ik accepteren”
Foto: BELGA
Meer sportnieuws