Voor het eerst is een man genomineerd voor titel van 'Woman of the Year'

Foto: Photonews

Celebs

Voor het eerst is een man genomineerd voor titel van 'Woman of the Year'

Print
Het magazine Glamour reikt elk jaar een prijs uit aan de volgens hen meest verdienstelijke vrouw. Dit jaar zijn onder andere Gwen Stefani en turnster Simone Biles genomineerd, maar verrassend genoeg duikt er ook een naam van een bekende man in het lijstje op, namelijk die van U2-frontman en activist Bono.

Glamour reikt al meer dan vijftien jaar lang de award voor 'Women of the Year' uit en die gingen in het verleden altijd naar vrouwelijke activisten, atleten of fashionistas die ook een lans breken voor vrouwen wereldwijd. Bij het magazine begon het hen echter te dagen dat ook bepaalde mannen zich inspannen voor de vrouwenzaak en dat hun award misschien te ontoereikend was. Daar willen ze nu komaf mee maken door voor het eerst ook een man te nomineren. Bono met name. 

"We hebben er jaren over gediscussieerd of we al dan niet een man in de bloemetjes zouden zetten, maar hebben dat altijd voor ons uitgeduwd. Mannen krijgen sowieso al veel awards en zijn beslist niet benadeeld als het gaat om het krijgen van de eer die hen toekomt", zegt hoofdredacteur Cindi Leive. "Toch leek onze manier van denken een beetje voorbijgestreefd te zijn want er zijn tegenwoordig mannen die heel wat fantastische dingen doen voor vrouwen. Sommige onder hen lijken het eindelijk te begrijpen, en daar is Bono er een van."

Het magazine roemt Bono vooral voor zijn inspanningen met zijn One-beweging. Daarmee lanceerde hij onder andere de 'Poverty is Sexist'-campagne waarmee hij het lot van vrouwen die minder dan 2 dollar per dag verdienen wereldwijd wil verbeteren. "We zijn grotendeels verantwoordelijk voor de problemen waarmee vrouwen geconfronteerd worden, dus moeten we ook betrokken zijn bij de oplossingen", liet Bono in een reactie weten. 

Als Bono wint dan wordt hij gewoon 'Man of the Year'. De winnaar wordt op 14 november bekendgemaakt.

 

NIET TE MISSEN