Voor 179 euro naar Los Angeles? Dat kan!

Foto: Stijn De Wolf

Voor 179 euro naar Los Angeles? Dat kan!

Print

De IJslandse lowcostmaatschappij Wow Air gaat vanop Brussels Airport vluchten aanbieden richting de Verenigde Staten voor weinig geld, de basisprijs alleszins. Je moet dan wel bereid zijn om enkele uren in Reykjavik door te brengen.

Vanaf 2 juni is het mogelijk om een vlucht te nemen richting de Amerikaanse en Canadese oostkust (Washington, New York, Boston, Miami, Montréal, Toronto) met Wow Air vanop Brussels Airport. De prijs voor een enkel ticket start bij 149 euro. Ook de westkust (Los Angeles, San Francisco) wordt aangedaan, vanaf 179 euro enkel.

Die bijzondere scherpe prijzen voor transatlantische vluchten, ongezien voor Brussel, bekomt de maatschappij door onder meer een tussenstop in te lassen in Reykjavik. "Als je tweehonderd dollar kan besparen op een ticket ben je maar wat blij om anderhalf uur in onze hoofdstad te vertoeven", zegt eigenaar Skuli Mogensen in een gesprek met La Libre Belgique.

Net als bij andere lowcostmaatschappijen moet er wel betaald worden voor de extra’s zoals een maaltijd aan boord, het meenemen van bagage of een stoel naar keuze.

"Dit is een interessante aanvulling op ons aanbod gezien het marktsegment en de goedkope tarieven", klinkt het bij Brussels Airport. "Niet alleen geeft het veel mensen de kans richting IJsland en de Verenigde Staten te vliegen, ook omgekeerd zullen er meer toeristen naar hier komen."

.

Nu in het nieuws