Abrini: “Nog wapens in België van terroristen Parijs en Brussel"

Mohamed Abrini Foto: BELGA

Abrini: “Nog wapens in België van terroristen Parijs en Brussel"

Print

Vermoedelijk zijn er nog wapens verborgen van de terreurcel die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Parijs en Brussel. Dat blijkt uit een van de verhoren van terreurverdachte Mohammed Abrini, die het VRT-programma ‘Pano’ kon inkijken.

Mohammed Abrini (32), ‘de man met het hoedje’ en de overlevende kamikaze van de luchthaven van Zaventem, zou tijdens een van de verhoren verklaard hebben dat er nog wapens van het terreurnetwerk verborgen liggen in een garagebox. Dat meldt de redactie van ‘Pano’, die de verhoren kon inkijken.

Het gerecht heeft in juni al 152 garageboxen in Brussel doorzocht, maar de wapens en explosieven zijn niet gevonden. “Het is zo dat er inderdaad sprake was van wapens en explosieven die we nog niet terugvonden na 22 maart. Er is door de gerechtelijke autoriteiten en de politionele autoriteiten met man en macht naar gezocht”, zegt Ocad-directeur Paul Van Tigchelt hierover in ‘Pano’.

“Vandaag de dag kan ik niet uitsluiten, kan niemand uitsluiten dat er nog steeds wapens en explosieven ergens zijn.”

“Heet onder de voeten”

In de ‘Pano’-uitzending van vanavond blijkt ook dat Abrini en de anderen duidelijk werden opgejaagd. “Omdat er huiszoekingen vlakbij waren”, staat in het verhoor van Abrini. “Daarna ben ik vertrokken naar Jette. De broer van Ibrahim El Bakraoui heeft me daar afgezet. Salah, ik weet dat hij vertrokken is naar een ander onderduikadres, maar waar weet ik niet.”

Opmerkelijk is dat de terroristen vanuit de gevangenis getipt werden, aldus Abrini. “De broers El Bakraoui kregen een bericht vanuit de gevangenis dat we Jette moesten verlaten want het werd daar te heet”, staat te lezen in het verhoor.