Man (25) tuigt zwangere vrouw af met USB-kabel

Archiefbeeld. Foto: Medicimage / Reporters

Man (25) tuigt zwangere vrouw af met USB-kabel

Print

Een 25-jarige man uit het Limburgse Lummen heeft zich woensdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden omdat hij zijn 5,5 maand zwangere vrouw geslagen heeft. In november vorig jaar barstte de bom een zoveelste keer in het gezin. De licht ontvlambare man sloeg daarop zijn vrouw met een USB-kabel. Het slachtoffer hield er striemen op de armen en benen aan over.

Haar broer kreeg niet veel later ook met de driftkikker af te rekenen na een bezoek aan haar in het ziekenhuis. Hij moest enkele rake slagen incasseren.

Op 16 juni dit jaar liep het weer mis. In het bijzijn van de gezonde tweeling van 3,5 maand oud kon de verdachte zich weer niet beheersen. Een buurvrouw hoorde het tumult en belde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bedreigde hij hen met een betonnen klinker. Binnen troffen ze een kapot geslagen kast aan en een buggy die enkele weken eerder bij een ruzie gesneuveld was.

De twintiger werd een tijdje opgenomen in de psychiatrische instelling van Asster in Sint-Truiden, maar verliet deze voortijdig omdat hij vond zichzelf onder controle te hebben en er zich ook niet goed voelde. De procureur vorderde 18 maanden cel effectief. De verdediging vroeg onder afkeurend oog van het parket om een deel uit te stellen onder voorwaarden. Het slachtoffer eiste een vergoeding van 2.250 euro, haar broer 750 euro. De Lummenaar, die intussen elders woont, en de jonge vrouw zijn in een echtscheidingsprocedure verwikkeld.

Vonnis op 30 november.

.

Nu in het nieuws