© AFP

Thomas Detry neemt zwakke start in Grand Final Muscat

Thomas Detry heeft woensdag in het Omaanse Muscat met een ronde van 74 slagen een zwakke eerste ronde neergezet op het NBO Classic Grand Final-golftoernooi (Challenge Tour/317.460 euro).

De 23-jarige Brusselaar lukte een birdie op de achtste hole, maar moest op de overige tien holes nog drie bogeys op zijn kaart schrijven. Met zijn ronde van twee over par staat hij op een gedeelde veertigste plaats en dit op een totaal van 45 deelnemers. Detry telt in de tussenstand acht slagen meer dan een trio met daarin de Spanjaard Pep Angles, de Engelsman James Heath en de Fransman Matthieu Pavon, die de leiding delen.

Detry, die momenteel op de veertiende plaats staat in het Challenge Tour-klassement, moet absoluut een goede prestatie neerzetten om een plaats in de top zestien te verzilveren, die dan weer recht geeft op een Europese Tourkaart voor komend seizoen. Slaagt hij niet in zijn opzet, kan hij nog deelnemen aan de Final Qualifying School, die vanaf 12 november wordt betwist in het Spaanse Girona.

Stand na eerste ronde NBO Classic Grand Final, Muscat:

1. James Heath (Eng)66 -6

. Pep Angles (Spa)66

. Matthieu Pavon (Fra)66

4. Bernd Rithammer (Dui) 67

5. Ryan Fox (Aus) 68

. Jordan L Smith (Eng)68

. Jens Dantrop (Zwe)68

. Ben Stow (Eng) 68

. Anton Karlsson (Zwe)68

. Julien Guerrier (Fra) 68

. Garrick Porteous (Eng) 68

...

40. Thomas Detry (Bel)74

Meer sportnieuws