© Photo News

Wereldkampioen Volkswagen trekt zich na dit seizoen terug uit WRC

Het Duitse automerk Volkswagen heeft woensdag zijn afscheid aan het WRC-kampioenschap rally aangekondigd. In een persbericht bevestigde de constructeur de verrassende geruchten van dinsdag dat het in 2017 niet meer aan de start zal komen. De Franse viervoudig wereldkampioen Sébastien Ogier, de Noor Andreas Mikkelsen en de Fin Jari-Matti Latvala zullen op zoek moeten naar een nieuw team voor het komende seizoen.

Na de laatste manche van het WRC-kampioenschap van dit seizoen, in Australië (17-20 november), trekt de constructeurswereldkampioen van de afgelopen vier jaar er de stekker uit.

Zonder twijfel heeft het dieselschandaal (dieselgate) een grote rol gespeeld in de terugtrekking van het team. De beslissing zou dinsdagmorgen genomen zijn door de raad van bestuur van het merk in thuisstad Wolfsburg.

“De 200 personeelsleden van VW Motorsport in Hannover werden woensdag op de hoogte gebracht”, deelt VW in het persbericht mee. “Alle personeelsleden kunnen hun werk behouden.”

Piloten Sébastien Ogier en Andreas Mikkelsen testten enkele dagen geleden nog de nieuwe VW Polo, ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Volkswagen won in totaal 42 WRC-rally’s.

Meer sportnieuws