© Photo News

David Goffin naar achtste finales in Parijs

David Goffin (ATP 12) heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi van Parijs-Bercy (hard/3.748.925 euro).

In de tweede ronde haalde de 25-jarige Luikenaar, als achtste reekshoofd vrij in de openingsronde, het in twee sets van de 34-jarige Fransman Nicolas Mahut (ATP 41): 7-6 (7/5) en 6-3 na 1 uur en 37 minuten.

In de achtste finales neemt Goffin het op tegen de winnaar van het Kroatische onderonsje tussen negende reekshoofd Marin Cilic (ATP 10) en Ivo Karlovic (ATP 20).

Cilic is een rechtstreekse concurrent in de strijd voor een ticket voor de ATP World Tour Finals in Londen (13-20 november). Voor Goffin wordt het echter bijzonder moeilijk om de poorten van de Masters alsnog open te beuken.

De andere overblijvende kanshebbers op een plaats in de seizoensfinale, de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) en de Tsjech Tomas Berdych (ATP 11), zijn in Parijs in de andere tabelhelft ondergebracht. Als Goffin het in Parijs tot de kwartfinales schopt, is de kans reëel dat hij daarin ‘s werelds nummer een Novak Djokovic in de ogen kijkt.

Meer sportnieuws