Máxima vindt zakgeld voor haar dochters erg belangrijk

Foto: Photonews

Celebs

Máxima vindt zakgeld voor haar dochters erg belangrijk

Print
De Nederlandse prinsesjes Amalia (12), Alexia (11) en Ariane (9) zullen in hun leven ongetwijfeld nooit een cent tekort komen, maar toch vindt mama Máxima dat haar dochters beter al op jonge leeftijd de waarde van geld leren kennen. De drie meisjes krijgen daarom net zoals andere kinderen van hun leeftijd wekelijks wat zakgeld toegestopt om spulletjes mee te kopen.

Het Haarlemse Straatjournaal, een krantje dat wordt bedeeld door daklozen, kreeg de Nederlandse koningin Máxima te pakken voor een exclusief interview. Daarin heeft ze het onder andere over de waarde van geld en hoe ze haar dochters daarover opvoedt. Volgens de koningin krijgen Amalia, Alexia en Ariane al sinds ze zes zijn zakgeld van haar en koning Willem-Alexander en hebben ze de voorbije jaren al flink wat bijeen gespaard. 

"Zakgeld is belangrijk, het is eigenlijk leergeld", vertelt Máxima. "Soms zeggen ze: 'Mam, dit wil ik echt hebben.' En dan zeg ik: ja, dat zou je van je geld kunnen kopen. Dan is het: 'Oh, ik heb het toch niet nodig'." Er worden bovendien duidelijke afspraken gemaakt aan wat de meisjes hun geld mogen uitbesteden. Zo wil Máxima bijvoorbeeld dat ze zoveel mogelijk gebruikmaken van wifi op hun smartphone zodat ze ook daarvan snappen hoeveel het verbruikt en kost. 

 

NIET TE MISSEN