© rr

Verdachte van moord op schlagerfan dood aangetroffen in cel

De man die aangehouden was op verdenking van de moord op schlagerfan Roland Roelens (66) uit het West-Vlaamse Oostrozebeke, is dinsdagochtend dood aangetroffen in zijn cel. Dat meldt het parket van Kortrijk. Zijn advocate vermoedt dat het om een natuurlijk overlijden gaat.

De onderzoeksrechter had de 40-jarige N.T. aangehouden voor de moord op schlagerfan Roland Roelens (66) uit het West-Vlaamse Oostrozebeke. T. is de vader van het negentienjarige buurmeisje dat afgelopen weekend werd opgepakt maar weer werd vrijgelaten.

Het gerecht zou over voldoende aanwijzingen beschikken dat T. de moord heeft gepleegd. De man, een motorrijder met tal van tatoeages en piercings in zijn gezicht, is berucht in de wijk. Hij moest normaal gezien woensdag voor de raadkamer verschijnen. Volgens advocate Olivia Delille had de verdachte de feiten tijdens zijn eerste verhoor ontkend.

Volgens de advocate zou het om een natuurlijk overlijden gaan. De man was enkele weken geleden nog opgenomen in het ziekenhuis. Er is nu een autopsie op bevolen die meer duidelijkheid over de doodsoorzaak moet scheppen. Het onderzoek loopt intussen voort.

De politie ­arresteerde ook nog een ­bevriend koppel van de man.

Nu in het nieuws