Documentaire over Dries Van Noten op komst

Foto: WAS

Documentaire over Dries Van Noten op komst

Print
Antwerpen -

Er staat een documentaire over modeontwerper Dries Van Noten, lid van de Antwerpse Zes, klaar. De titel is simpelweg ‘Dries’. Dat meldt de nieuwssite Variety.

De film is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door de Duitser Reiner Holzemer, die ook al biopics maakte over de fotografen William Eggleston, Juergen Teller en Walker Evans.

De film focust op Van Notens 25-jarige carrière in de modewereld en op het ontwerp van de verschillende seizoenscollecties, maar ook zijn huis en atelier worden belicht. Dat wordt afgewisseld met interviews met een aantal invloedrijke figuren uit de modewereld, zoals zakenvrouw en fashionista Iris Apfel, Pamela Golbin van het Parijse modemuseum en Vogue-modejournaliste Suzy Menkes.

“Het heeft me veel tijd en moeite gekost om Dries te overtuigen om zijn passies, zijn creatieve omgeving en persoonlijke wereld te delen voor de camera”, aldus Holzemer op Variety. “Ik heb hem een jaar gevolgd en ik denk dat ik niet verder had kunnen geraken in zijn ziel en zijn wereld dan ik ben geraakt. Ik hoop dat het een erg persoonlijke inkijk geworden is.” De release is gepland voor volgend jaar.

.

Nu in het nieuws