Toerist verdwaalt in jungle en overleeft op wilde varens

Print

Een 25-jarige Australische toerist raakte verdwaald toen hij alleen in een Maleisische jungle was ingetrokken. Na twee weken is hij gered.

Dinsdag werd Andrew Gaskell met een helikopter uit de jungle geëvacueerd nadat hij in het nationaal park Mulu in Borneo was teruggevonden.

Toen zijn familie hem als vermist hadden opgegeven, werd een grote zoekactie op touw gezet. Gaskell werd bij bewustzijn gevonden en kon praten, maar hij was uitgehongerd en op zijn benen zaten bloedzuigers.

Naar eigen zeggen at hij wilde varens en dronk hij veel water om te overleven. “Ik was erg ongerust dat ik mijn 26ste verjaardag niet zou meemaken”, vertelde hij aan de radio. “Als ik een gps had of navigatie-instrumenten, dan was er geen probleem geweest. Dat was echt heel dom van mij.”

De jongeman zegt dat zijn voeten gekwetst waren en dat hij nog moeilijk kon stappen. “Ik was ook door veel dingen gebeten.”

Nu herstelt hij in een Maleisisch ziekenhuis na zijn avontuur. Volgens de reglementen mocht hij alleen met een gids het park zijn ingegaan.

.

Nu in het nieuws