Hele wereld lyrisch over prestatie De Bruyne: "De ster van de avond"

Foto: Reuters

Hele wereld lyrisch over prestatie De Bruyne: "De ster van de avond"

Print
Kevin De Bruyne zette gisteren nog maar eens een glansprestatie neer in het shirt van Manchester City met een prinsheerlijk doelpunt op vrije trap en een bepalende rol op het middenveld. En dat ging voetballiefhebbers over de hele wereld niet ongezien voorbij! Een overzicht...

The Daily Mail schuwt de complimenten niet als het De Bruyne (met 8,5 op 10) uitroept tot Man van de Match: “Bionische longen. Zijn loopwerk en schoten zorgde voor paniek. Scoorde een memorabel doelpunt en zette een ander op. Zijn vrije trap was ongelooflijk. Over de muur, buiten het bereik van Ter Stegen."

Ook de Britse openbare omroep BBC riep de Rode Duivel uit tot Man van de Match: “De Bruyne was zonder gelijke. Hij scoorde een prachtige vrije trap, en was centimeters verwijderd van een tweede doelpunt. 24 van zijn 26 passes kwamen aan, waarvan 22 op de helft van Barcelona. Hij reet de verdediging van Barcelona helemaal open bij de derde goal en toonde gewoon dat hij een speler van wereldklasse is. De staande ovatie bij zijn applauswissel aan het eind van de wedstrijd was dan ook helemaal verdiend.”

In The Guardian zag men wel dat onze landgenoot pas na rust op kruissnelheid kwam: “Zijn vrije trap was het hoogtepunt van de avond, vakkundig in de winkelhaak van het doel van Marc-André ter Stegen gedraaid. Een herinnering aan zijn voortreffelijke talent. De Bruyne was uitmuntend in die opwindende fase toen City vanuit elke hoek aanviel, en we bij hoge uitzondering een Barça zagen dat niet wist wat te doen.” Om af te sluiten met het grootst denkbare compliment: “De Bruyne kan terugkijken op een avond waarin hij een viermalig Ballon d'Or-winnaar (Lionel Messi, nvdr.) overschaduwde.”

The Telegraph weet dan weer: “De Bruyne was vastbesloten om zijn Premier League-vorm te verzilveren in Europa. De middenvelder groeide in de wedstrijd, en zette City op voorsprong met een verrassende vrije trap, een machtig wapen van de Belg, die een magnifieke tweede helft speelde.”

Onder de titel ”De avond dat de ploeg van Pep Guardiola zichzelf op het Europese toneel zette” roemt The Independent meerdere City-spelers (“Kevin De Bruyne, Sergio Aguero en David Silva waren het neusje van de zalm”), maar waarschuwt dat Guardiola en co deze avond vanaf nu moeten gebruiken als maatstaf in elke wedstrijd.

Ook de Spaanse pers moest het meesterschap van De Bruyne erkenne: “Kevin De Bruyne is de Messi van Pep Guardiola”, aldus sportkrant Marca. “De Leo van City, de Messi van Guardiola, is ros en komt uit België. De verdediging van Barcelona werd gek. Hij vernietigde ze. Dat weet ook Ter Stegen na die vrije trap en bovendien pakte De Bruyne ook uit met een geniale ingeving voor 3-1. Hij was niet af te stoppen. Als hij erbij is, draait City. Gündogan mag dan wel twee goals hebben gescoord, De Bruyne was de ster van de avond.”

Ook elders in de wereld had men de glansprestatie van onze landgenoot gezien. Zo schreef het Amerikaanse Fox Sports: “De Bruyne toonde nog maar eens dat hij de belangrijkste speler van Manchester City is. Het was geen toeval dat City in de Premier League de slechtste reeks onder Guardiola tot dusver neerzette toen De Bruyne geblesseerd was. Na zijn blessure op 24 september wonnen de ‘Citizens’ niet meer tot 29 oktober. Wie maakte dan zijn comeback (zij het vanop de bank)? Niemand anders dan Kevin De Bruyne.”

En de lofzang stopt daar niet: “Tegen Barça scoorde hij die fantastische goal en nadien werd het pas echt zijn wedstrijd. Hij deelde de lakens uit op het City-middenveld en speelde Barça bij momenten helemaal zoek. Hij slofte rond op het middenveld alsof het stadion zijn naam droeg en het was zijn uiterst precieze balletje tussendoor dat via Jesus Navas naar de 3-1 van Ilkay Gündogan leidde, waarmee de bezoekers werden begraven. Deze De Bruyne is de belangrijkste speler van City. En als hij gespaard blijft van blessures, dan valt het niet uit te sluiten dat het team aan het eind van dit seizoen met één of twee bekers mag zwaaien.”

Meer sportnieuws