Klopjacht op daders aan de gang

Twee Amerikaanse agenten doodgeschoten in hinderlaag

Print

Er zijn woensdag twee agenten doodgeschoten in een appartement in Des Moines, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Iowa. Er is momenteel een klopjacht op de dader(s) aan de gang.

De eerste agent reageerde volgens ABC News woensdagochtend rond 1 uur (7 uur Belgische tijd) op een melding van geweerschoten in een appartement in Urbandale, een voorstad van Des Moines. Toen hij ter plaatse arriveerde, werd hij al in zijn combi onder vuur genomen. De man stierf ter plaatse.

Goed twintig minuten later onderging een andere agent hetzelfde lot in Des Moines zelf. Ook hij werd in zijn combi beschoten. De man werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. "Beide agenten werden duidelijk in de val gelokt", aldus politiewoordvoerder Paul Parizek. "De verdachte is nog altijd op de vlucht, het gevaar voor de agenten blijft."

De identiteit van de slachtoffers is voorlopig nog niet vrijgegeven, voorlopig is ook nog niet duidelijk of het om één of meerdere daders gaat. De politie houdt nog altijd een klopjacht in de omgeving. Buiten een vage omschrijving van een vluchtauto hebben ze echter niet veel informatie om op te volgen.

 

 

.

Nu in het nieuws