Belgisch marathonkampioen Dries Corrijn wint World Series Marathon Kajak

Archiefbeeld Foto: NDM

Belgisch marathonkampioen Dries Corrijn wint World Series Marathon Kajak

Print

Onze landgenoot Dries Corrijn is dit seizoen de eindwinnaar van de World Series Marathon Kajak. Corrijn nam onlangs wegens het hoge kostenplaatje niet deel aan de slotmarathon in China, maar de uitslag daarvan zorgde niet meer voor wijzigingen in de algemene stand. Corrijn werd zo de eerste Belg ooit die de World Series op zijn palmares mag schrijven.

Het erepodium van de laatste marathon werd dan ook geheel ingenomen door drie Chinezen, die geen bedreiging vormden voor onze landgenoot. Dries Corrijn werd eindwinnaar met 220 punten. In zijn vijf marathons finishte hij twee keer tweede (Italië en Ierland), twee keer derde (Portugal en Zweden) en één keer vierde (Nederland).

De Portugees José Ramalkho, Europees marathonkampioen en goed voor WK-brons, won de marathons in Nederland en Portugal, maar strandde door minder goede resultaten in de andere marathons op 200 punten, waarmee hij tweede werd in de eindrangschikking. De derde plaats was voor de Spanjaard Vega Suarez (140 punten), die zich al tot drie keer toe tot winnaar kroonde van de befaamde Marathon de l’Ardèche.

Meer sportnieuws